Sorry, om mijn werk te beschermen wil je vragen niet mijn foto's/werk te copieren zonder mijn toestemming.Book Online

* Please Fill Required Fields *

Expositie in Galerie Brink 90

About Us, Expositie, Geen categorie, Persbericht / No Comment / 28 december 2014

Persbericht

Galerie Brink 90: een nieuwe manier van kunst beleving!

Mediavisie en galerie ZininKunst bundelen hun krachten

10 januari 2015 opent op de Brink 90 in Deventer een nieuwe expositieruimte. Hier wordt een combinatie van kunst en design getoond die helemaal nieuw en helemaal van nu is. Moderne kunst, fotografie, en Dutch design in een prachtig klassiek pand. Om een complete beleving te creëren wordt de expositie ondersteund met film beelden die worden gemaakt door Mediavisie.

Mediavisie is een organisatie die innovatieve concepten, tools en creaties combineert en realiseert op het gebied van nieuwe media. ZininKunst heeft sinds 2005 een galerie en kunstuitleen in de Walstraat in Deventer. Vanaf januari 2015 bundelen ZininKunst en Mediavisie hun krachten. Zij openen samen een expositieruimte aan de Brink 90 te Deventer waar kunstbeleving voorop staat.

‘Verboden verleden’

Zaterdag 10 januari opent Galerie Brink 90 een expositie onder de naam ‘Van verboden verleden naar de toekomst’. Getoond worden foto’s van de gebroeders Rob en Patrick Nijhuis, schilderijen van Saskia Keuris,  beelden van Lara Vos en lampen van Concept 74 (gebroeders Paul en Erik Nijhuis).

Fotografie

Het heet ‘urban exploring’ en staat voor het bezoeken en fotograferen van verlaten gebouwen. Rob en Patrick Nijhuis stropen oude industriële complexen, villa’s en openbare gebouwen af. “Een zoektocht naar de vergankelijkheid van het leven en met pakkende foto’s reconstrueren wat er zich heeft afgespeeld”, aldus de broers.  De foto’s van deze fotografen annex grafisch ontwerpers, zijn prachtig afgedrukt op acrylglas.

Verlichting

De andere gebroeders Nijhuis, Paul en Erik, zijn op dit moment (internationaal) aan het doorbreken in de wereld van het Dutch design met hun label Concept74. Zij presenteren hun industriële ontwerpen van lampen bij Galerie Brink 90.

Beelden

Lara Vos presenteert haar koperen beelden. Op ambachtelijke wijze bewerkt ze koper en rijgt het vervolgens met koperdraad aan elkaar. De beelden zijn stoer en zacht. Ze zijn ying en yang. Symboliseren de unieke combinatie van mannelijke en vrouwelijke kracht

Schilderijen

Saskia Keuris maakt monumentale schilderijen, abstacte stillevens van olieverf.  Haar doeken zijn intens doorwerkt, laag over laag geschilderd. Ze zijn complex en toch strak van eenvoud, vrolijk en ook sober. Haar werken doen sterk denken aan de ‘clasic style’ kunstwerken van Mark Rothko (nu in het Gemeente museum in Den Haag).

OPENINGSTIJDEN

Brink 90 is geopend op vrijdag en zaterdag van 12 tot 17 uur en alle dagen op afspraak.
www.brink90.nl
Brink 90 Deventer
0645694404

Leave a reply